Sunday, 27 February 2011

rambut kering??

assalamualaikum dan selamat malam....
member2 aku selalu basahkan rambut tiap2 hari....
maksud aku tuu, basahkan rambut dengan menggunakan shampoo....
tiap2 hari pakai shampoo....
haish....
shampoo tuu kan bahan kimia...
apa akan jadi kepada rambut dan kulit kepala korang kalau korang letak bahan kimia kat kepala korang tuu tiap2 hari???
mau tak botak kepala tuu??

tak pun kering je rambut tuu..tak bermaya la.....
lain la kalau korang punya kepala tuu memang bermasalah dengan minyak....so, yang tuu, kena la basuh tiap2 hari dengan shampoo...
kalau tak, mau nya terkumpul minyak kat kepala tuu sampai boleh buat untuk deep fry....
hahhaha...
and lagi satu...pakai la conditioner ngan perapi tuu....
ha, yang laki plak....tak reti2 nak basuh rambut ka??
kaum laki memang kena....WAJIB basuh rambut tiap2 hari....sebab diaorang ni suka pakai gel la...wax la....apa macam benda lagi la....lepas pakai tuu, jangan la lupa basuh....
ada satu hari tuu, aku ada la usha sorang mamat ni punya kepala...
gila arh!!!!!!!!
kepala dia ada banyak gila habuk (maybe dandruff kot) hahah....
alahai....kalau tau kepala ada dandruff, tolong la pakai shampoo anti dandruff....
muka bapak punya handsome....tapi rambut.....hahah...
tolong la jaga rambut tuu k...
kalau perempuan rambut tuu mahkota...
kalau lelaki plak apa ye???

Saturday, 26 February 2011

I vs She

she is wearing high heels..
i'm wearing flip flop...
she's wearing dress like princess...
i'm wearing t-shirt like always...
she's wearing short skirt...
i'm wearing jeans...
she wears make-up on her face...
i wear nothing on my face...
she speaks sweet like an angel...
i speaks bad like a devil...


but u just know what she is on outside...
u didn't know she's inside....

she like a devil inside
she's a bad2 person that i know....

u just fall for her cute face..
u just fall for her fake attitude...

p/s : if u make mess with me, i will make ur life miserable forever..
just like i do to u right now...

u lie to me....
u lie to someone that trust u...someone that think u r her fren....
(kau ni memang kawan makan kawan agak nya la kan)
omg, i'm so stupid...

but now, thanks to u...i've learned from my mistakes....so, how u feel dear??
how u feel to be alone??
feel ur lover taken by his own exGF??
hahhaha...(gelak evil)

p/s : sapa terasa, amikk pppp!!!!!!  

bercinta adalah halal..

assalamualaikum dan selamat tengah hari dan juga selamat hari sabtu...hehe
korang pernah bercinta tak???
bercinta itu sama dengan bercouple???
ouhh...tidak sama sekali
couple tidak sama dengan cinta....couple itu secara fizikal..
manakala, cinta itu dalaman...
bercinta itu halal ok!!
yang tak halal tuu, sebab perbuatan yang mengharamkan....
kalau couple, tak pegang tangan memang tak sah kan kan....
yang aku blur kat sini..bila anak2 tengah bercinta....(maksud aku yang da berumur 18thn ke atas)
parents tetap tak nak kawen kan je....diaorang suh belajar dulu...memang la aku akui, belajar tuu penting, tapi, penting kah belajar itu kalau diaorang di tangkap basah???langsung tak penting....apa kata, bagi ja kawen, then sambung la belajar balik.....
(oi cik siti, ko ingat kawen tu senang???)
hahah..entah la....bagi aku la...yang aku dok tengok sekarang ni, banyak je baby kena buang....banyak je baby luar nikah....
daripada jadi lebih teruk, baik kawen kan aja anak2 tuu...sebab??? tak de la family dapat malu....biar la orang nak kata "da gatal sangat ke nak kawen muda??"
kalau ada orang cakap cam tuu, cakap la balik "biar la kat aku....yang gatal aku...yang nak kawen pun aku....bukannya kau..."

ini luahan hati cik siti ok...sebab aku dok tengok parents sekarang susah sangat nak bagi anak2 diaorang kawen or bercinta.....
yang orang tak bagi buat, yang tuu la budak2 ni akan buat...
tuu la sikap remaja sekrang...
tak betul ka aku kata????

Friday, 25 February 2011

breast feeding

assalamualaikum dan selamat tengah hari....
hari ni aku abis kelas awal....yeay!!
i'm really having a cold today....
actually aku nak tulis pasal breast feeding....
apa sebab aku pilih tajuk ni???
sebab pompuan zaman sekarang ni tak suka nak breast feed anak sendiri....
diaorang kata nanti breast kendur la....nanti laki cari lain la
apa la...
'pala pak ang'
dulu masa kecik2, mak korang bagi minum pa???breast milk gak kan....tengok parents korang, bercerai ka???takkan???
aku tumbuk laju2 jugak kot pompuan ni...
nak tau tak dalam breast milk tuu ada antibody yang sangat baik untuk baby...
korang tak nak ka tengok baby korang membesar dengan sehat???
1 fakta yang aku nak bagi tau kat sini....
kepada perempuan yang tak menyusukan anak,mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat breast cancer!
aku ulang,
BREAST CANCER ok!!!

so, sila la kawen awal dan dapatkan anak plus menyusukan sekali ok....

apa masalah diaorang agaknya ye???
baik tak yah beranak kalau macam tuu...kalau da jijik sangat nak menyusukan anak sendiri...

aku pernah dengar, kalau seseorang ibu tuu tak menyusukan bayi dia, nanti kat akhirat, anak tuu tak mengaku itu mak dia....tambah plak kalau dia bagi minum susu lembu, so nanti anak tuu mengaku lembu tuu mak dia....
so, pikir2 kan la ye....

yang lelaki tuu, jangan dok mengada ngada tak nak bagi bini menyusukan anak....tuu anak korang gak....korang nak ka bini korang tuu dapat breast cancer???

lama mana sangat korang nak simpan breast korang yang tegang tuu??
nanti da tua, kendur gak kan???
tak betul ka apa yang aku tulis ni???????????

Thursday, 24 February 2011

aku seorang pembunuh

assalamualaikum dan selamat malam....
sakit ati aku ni dibiarkan seketika...
aku nak cita pasal aku seorang pembunuh...
bukan sebab aku sakit ati aku membunuh okeyh!!
jangan salah sangka plak....
percaya tak koranng tengah baca blog seorang pembunuh???
percaya tak kalau aku cakap yang korang tuu pun pembunuh??????
ha??
tak percaya??
PERCAYA la!!!
pernah tak korang membunuh nyamuk??mahupun semut??
tipu la kalau tak pernah....korang bangun kejap....
tuu, tengok...ada semut kan...kan kan???
hahahha....
tak pun masa korang bangun tidur, cuba tengok kat tepi tangan tuu, mesti ada nyamuk...
ada yang paling best, ada ulat gonggok...
hahaha...
so, apa yang aku nak cakap kat sini, semua orang pernah membunuh ok....kecuali baby yang baru lahir.....

Monday, 21 February 2011

Vaginal Steam Bath (weirdasianews)

assalamualaikum dan selamat petang...
sangat la bosan tengah hari ni...
aku usha la website weirdasianews....
then aku jumpa benda ni....



untuk kesihatan dan kesuburan...

vaginal steam bath ni boleh hilangkan stress, fight infections, mengimbangkan putaran haid dan membantu kesuburan....
haiya..macam2 la....
macam mandi wap kot...
ntah la..aku pun tak tau....
tapi gambar dia tuu agak sensored kot....
nak tau lebih lanjut...KAT SINI

Wednesday, 16 February 2011

virtual wife...

assalamualaikum dan selamat malam....
okok...hari ni aku tak nak tulis panjang lebar...sebab aku sangat2 la letih...
jap lagi nak tgk lecture pasal history taking for paediatrics plak...huhu
aku ada terbaca kat satu website ni...
diaorang buat website yang offer virtual wife...
untuk apa???
untuk sesapa yang bujang yang ingin mencuba ciri2 isteri idaman diaorang...
website ni kat india okeyh...ntah la aku kita kat malaysia ni boleh masuk ke tak kat website tuu...
maksudnya kat sini...diaorang nak suruh orang2 bujang ni practice la....kot2 bila da dapat calon isteri, tak reti plak nak layan...hehe...
haish...
apa yang aku paham la...website ni kata virtual wife ni tak sama mana video game or whatever yang macam porn...(ntah la..aku pun tak paham sangat ayat dia...)
kalau korang nak paham kan...
jom klik SINI...
aku da nak berehat....
bubye...
Z_Z

Fenomena Alam Yang Mengagumkan di DUNIA!!

assalamualaikum dan selamat malam...
korang tau kan pasal 7 keajaiban di dunia ni...
ala...pyramid dll la...
kali ni aku nak bagi tau apa yang aku baca dalam paper tadi....
GUNUNG TARAWERA dekat New Zealand...

"Saintis New Zealand dan Amerika Syarikat (AS) berkata, mereka menemui semula Cerun Merah Jambu dan Putih (Pink and White Terraces) 60 meter di bawah Tasik Rotomahana kira-kira 30 kilometer dari Rotorua.
Cerun tersebut digambarkan seperti satu kipas tangan berwarna-warni yang dilitupi warna merah jambu dan putih dan apabila dilihat dari tasik, ia seolah-olah seperti kek perkahwinan yang besar, yang tertimbus akibat letusan gunung berapi berhampirannya, dikenali sebagai Gunung Tarawera yang meletup pada 10 Jun 1886."


dipetik dari Utusan...


nak tengok tak gambar dia..


macam ni la yang digambarkan oleh diaorang....cantikkan??


Tuesday, 15 February 2011

aku sangat2 tak paham....

assalamualaikum dan selamat malam...
korang pernah pergi mandi tak??
maksud aku mandi dekat tempat awam...
maksud aku lagi, contoh dekat bukit merah, sunway or kat mana2 ja la....
mesti pernah kan???
korang ada usha awek2 or laki2 yang ada kat situ tak???
eleh, tipu la kalau tak pernah....
apa yang buat aku nak tulis entry ni sebab semalam aku gi mandi kat kolam air panas legong...
nak tau something tak???aku ada la usha minah ni....nak mandi pun still ada make up kat muka....
haiya....ni mesti kes tak nak bagi BF dia cari len la....ataupun nak mengorat mamat2 yang ada kat situu....
yang mamat2 kat situ plak, berkepul kepul dengan asap2 rokok...hahah...
asap rokok + wap air panas...memang bagus la diaorang....ish2....
aku rasa macam nak lempang ja orang yang dok isap rokok depan aku tuu...tak nampak langsung orang dok ada kat blakang...
(padan muka kau la cik siti oii....da tau mamat tuu dok isap rokok, yang pergi duduk blakang dia tuu pe kes??)
hahah..kena kat aku balik....
apa2 pun aku solute gila la kat minah yang pakai make up tuu, lepas mandi pun still ada make up kat muka...

Monday, 14 February 2011

Pulau 'cendawan'

assalamualaikum dan selamat tengah hari.....
exam da abes!!!
yeay!
hahah...
sedang aku menjawab exam tadi, aku teringat pasal pulau berbentuk cendawan...
aku tau pun adri cikgu aku yang mengajar geografi masa aku form 2....
nak tau tak pulau ni ada kat mana??
MALAYSIA....aku ulang sekali lagi...MALAYSIA k...
bukan france, bukan new zealand apatah lagi alaska....
pulau sipadan ni terletak di negeri Sabah...
korang bayang kan rupa cendawan....bahagian atas dia tuu adalah pulau manakal batang cendawan tuu ada kat dalam laut....

 ni plak resort yang ada kat situ...cantik kan??

sapa tgk cita DUYUNG?? kat sini la diaorang berlakon...

for more info..click here

Sunday, 13 February 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL...miawww

assalammualaikum dan selamat tengah hari...
pada hari ahad yang sangat boring ni aku nak join satu contest....
kalau nak join, ...

 
picture ni di snap oleh adik aku...
ni kucing2 yang ada kat umah aku....
nama dia charlie,peaches and mica...
bulu dia lebat kot...comel sangat...aku rasa macam nak hug kuat2 je....

then aku nak tag,

giveaway kami MELITA

owh yea!!
cik siti tension study...so cik siti nak update blog!!!
aku nak join GA dari puan ieta...
GA ni bukan sebarang GA ok!!!
kalau nak tau kenapa aku cakap cam tuu, sila la pegi usha blog puan ieta...hehe


diaorang ni da nak dapat baby...best nya....(eyh, macam aku plak yang nak dapat baby tuu)...
hahhaa....
kalau tgk dia punya blog satu lagi...i mean this blog, sweet sangat kot...ada picture fetus(baby dalam perut) kat sidebar dia...hehe...
aku harap diaorang dapat baby yang comel macam diaorang....

so sekarang aku nak tag....

Saturday, 12 February 2011

cuti2 cik siti....

assalamualaikum dan selamat petang...
tak sabar nak cuti arh....
pikir exam dulu la cik siti oi....
hahha...exam da pikir, sebab tuu skrang nak pikir cuti plak...
aku ada cuti lepas exam tuu...
cuti mid sem ka???
nehi nehi...
cuti maulidur Rasul la....hehhe
cuti satu hari tuu amat bermakna bagi aku...
sebab??
sebab hari tuu akan aku buat header blog aku....bagi perfect sikit..tak la macam header aku sekarang...macam hampeh je...
pastu aku nak khatam kan kelas tutorial aku tuu...hehhe...
mengusya blog orang yang ada entry tutorial...
bukan turtle k...TUTORIAL....
pastu nak tido puas2....
erm...tuu je kot apa yang aku buat....and lagi satu...maybe aku nak gi travel penang without car kot....gi naik bus ang ferry....
tak sabarnya....
apa plak korang nak buat cuti nanti???

Friday, 11 February 2011

charlie itu KUMBANG!!!

assalamualaikum dan selamat malam....
korang kenal tak kumbang yang bernama CHARLIE??
bukan lah charlie chaplin...

ni la kumbang yang aku maksudkan...habitat kumbang ni dekat sawah padi dan padang...
kumbang ni mempunyai toksin sentuh haiwan yang paling berbisa di dunia....
kenapa aku buat entry pasal kumbang ni??
sebab aku pernah kena dengan kumbang ni...
masa dekat matrik dulu la...banyak giler dalam toilet...
aku pernah kena 2 kali...
1st time dekat siku and 2nd time dekat mulut...punya la sakit....
yang paling sakit kat mulut...sebab aku tak boleh nak makan....susah untuk buka mulut....
seminggu la paling cepat nak sembuh...
lepas sembuh, dia akan tinggal kan parut.....
da la masa nak menanggung sakit tuu punya la teruk...pastu lekat bekas plak....
kalau korang jumpa kumbang ni, jangan la pulak pergi tangkap dia macam tangkap nyamuk plak....sebab once dia pecah,dia akan mengeluarkan bisa.....
korang just tiup je kumbang tuu....
tapi kalau tak sengaja pergi picit kumbang tuu memang nasib korang tak baik la....
kalau dulu masa kat matrik, member aku tangkap charlie pakai selotape....hehe...pastu dia tampal atas kertas warna putih...
senang je nak recognize charlie ni...tgk colour dia.....
for more info....click

pulau berbentuk hati.....

entry cik siti kali ni pasal pulau berbentuk hati....
ada ka??
ada la....kalau tak aku tak buat la entry tajuk ni....
sekarang ni orang tengah pakat2 dok buat tajuk valentine's day kan.???
aku plak terjumpa pasal pulau berbentuk hati ni...
nak tgk tk??

yang atas ni foto terumbu karang di Great Barrier Reef di Australia..

yang ni pulak dekat Tupai Island,French Polynesia

wahai kekasihku, calon suamiku...

wahai kekasihku, calon suamiku..
jika kau menjadi suamiku kelak,
pimpinlah rumah tangga kita dengan sebaik-baiknya..
jadikan aku sebagai teman mu dan bukannya sebagai hamba mahupun ketua mu...
jagalah aku sebaik-baik mungkin,
begitu juga rahsia-rahsia kita....

jika kau menjadi suami ku kelak,
maka kau jadilah teladan yang baik untuk keluarga kita...
jadilah kau imam yang mengimami solat2 aku serta zuriat kita....
kau bimbinglah aku serta anak2 ke jalan yang di redhai Allah..
untuk menjadi seorang isteri serta anak yang soleh dan solehah...

wahai kekasih sejati,
jika kau menjadi suami ku kelak,
jadilah engkau suami yang penyayang,
dan bukan kerana nafsu semata mata...
jika aku berbuat kesalahan,
kau tunkukkan lah kepada ku perkara yang benar
tanpa mengasari atau memukul aku...
gunakanlah lisan dan hatimu wahai kekasih...
tahan amarahmu dengan sifat sabar...

wahai kekasih ku, calon suamiku kelak,
jadilah engkau suami yang bertanggungjawab,
berilah nafkah sesuai kemampuan mu...
bersikap penyantun..
dan jangan pula kau tinggalkan ku dalam masa yang lama
sehingga kau abaikan kebutuhanku akan kehadiranmu..

tunjukkan kasih sayangmu
jangan kau biarkan aku dalam keceburuan dan prasangka,
jagalah hatiku,
lapangkanlah dadaku dengan cintamu...

wahai kekasih calon suamiku,
jika kau menjadi suami ku kelak,
jadikanlah rumah tangga kita sebagai syurga dunia bagimu,
jagalah aku dan lindungi anak2 kita,
jagalah rahsia rumah tanggau kita walau dimana engkau berada,
jadikanlah ia baju putih mu,
jagalah ia jangan sampai ternoda....

durian yang pelik!

assalamualaikum dan selamat pagi semua....
sapa kat sini yang suka makan durian????
semestinya AKU!!!
tapi aku reti makan ja...tak reti buka kulit dia pun....eyh, orang paggil buka kulit durian ka???
ntah la....bagi aku, asalkan boleh makan suda la....hehe...
korang reti buka tak???
aku nak mintak tolong bukakan...ehhe.....

pernah tak tgk orang buka kulit durian macam ni??

ahahah...
this picture credit to baik punyer...
walaweyh....sampai potong bijik durian....lagi susah ar nak keluarkan....
tapi ni memang first time aku tgk durian yang di potong sebegini rupa....
tuu ja kot entry kali ni....malam nanti cik siti post lagi...insyaAllah...

Thursday, 10 February 2011

traffik ke duit??

this entry is credited to en.ben...
aku nak tanya satu benda la....korang buat blog ni untuk  dapatkan duit ke???
korang suka tak tgk korang punya blog tanpa pembaca,tapi ramai follower plus komen pun tak sampai 2 atau 3 satu entry???
kalau tanya aku la kan soalan tuu...memang aku tak suka....memang la duit masuk....tapikan...aku menulis blog untuk orang baca setiap entry yang aku tulis....bukan nya biar dia terperuk kat situ sorang diri....
tipu la aku kalau aku tak nak duit tuu kan....tapi tuu dulu la....
sebab aku aku happy bila aku tgk traffik aku....
bila aku tgk komen2 dari pembaca2 blog aku....
tuu yang paling best buat aku....
baru la aku rasa puas bila tulis blog...
kalau nak lagi puas, kalau ada blogger yang ada beribu follower komen blog aku....
yang tuu lagi la..
sebab dalam banyak2 follower dia, dia komen kat aku punya  entry....
cuba la pikir2 balik....
korang nak kepuasan jiwa ataupun tak??
tapi bagi yang menulis blog dengan niat dia untuk dapat beribu ringgit, teruskan la usaha anda...
anda mungkin tak kesah dengan traffik ni kan...kalau kisah pun hanya untuk dapat kan lebihan duit dari nuffnang...


entry yang menarik -----> traffik -----> pembaca ----> tertarik ---->duit

cepat kaya dengan blog!

assalamualaikum dan selamat tengah hari.....
sebelum aku nak berehat di tengah hari ni...aku ada entry yang dok main2 kat benak fikiran aku sejak pagi tadi lagi....

eyh, cepat pulak kan korang klik kalau tajuk nak kaya ni....
kaya ka kalau ada blog??haish...
korang engat blog ni macam skim cepat kaya ka???
kalau korang berniat untuk jadi kaya dengan hanya buat blog....baik aku gelak awal2....
lupakan la niat korang tuu...
en.ben yang ada 9k follower dengan traffik yang tak pernah putus tuu pun belum lagi jadi millionaire k....kalau korang yang ada follower setakat 100 mcm aku ni, and traffik yang macam chipsmore, jangan la berharap sangat nak sara anak bini dengan berblog....
berblog ni hanya satu hobi, sambil dapat menolong kita dapat duit seringgit dua tuu boleh la...
tapi kalau tak nak kerja and dengan harapan berblog boleh bagi anak bini makan....sampai ke tua la kot tak cukup....
angan2 je la nak dapat duit banyak macam ni kalau tak kerja....

kepada yang addicted blog macam aku ni, jangan la sampai abaikan dunia reality....nak berblog boleh....tapi tak payah la sampai nak masuk dalam laptop ni.....duduk 24jam depan laptop....sampai orang mati kat sebelah pun tak perasan da,....
okok la...cik siti da nak gi berehat.....
bubye...~~

Wednesday, 9 February 2011

1st Giveaway Queenpink : teka teki contest

assalamualaikum dan selamat malam....
hari ni cik siti sangat2 bz....
huhu....tapi, cik siti nak jugak update blog ni....
tadi buka blog, tgk2 ada org tag.....

ok la...aku nak join contest teka teki ni....
nak menyerlahkan lagi kesengalan aku pada malam yang hening ni...
just wanna spend 15 minutes to update this entry...

contest di buat oleh queenpink....

soalan dia berbunyi begini....

Terdapat seorang pakcik tua.Dia ini seorang yang buta.Suatu hari,dia mahu melintas sebuah jalan yang penuh dengan kereta.Yang peliknya,pakcik itu berjaya melintas jalan itu tanpa dilanggar kereta.Macam mana dia boleh berjaya sedangkan dia nie kan buta?

agak2 aku leyh jawab dgn betul tak??
try my best k....

sebab jalan tuu penuh dengan kereta...tapi kat soalan tuu tak de tulis kereta yang tengah bergerak....so, pak cik tuu boleh la melintas jalan tuu dengan jayanya....heheh

yang ni pulak jawapan yang sengal dari cik siti....

erm.... sebab pakcik tuu buta hati....bukan buta mata....so, penglihatan dia masih boleh digunakan...
hahahha....
okok...cik siti nak tag

Tuesday, 8 February 2011

cik siti ada cara2 tak nak bagi muka nampak bulat masa pakai shawl..

assalamualaikum dan selamat petang semua....
dah pukul 6 petang...penat pagi tadi pun tak abes lagi...huhu..
ok la....aku tak nak berleter panjang,
kepada perempuan yang suka pakai shawl,mesti korang muka korang nampak agak bulat kan...
tambah2 orang yang bermuka bulat macam aku ni....lagi bertambah bulat macam bola.....haha...
kat sini aku nak ajar korang macam mana nak pakai anak tudung and tak nak bagi nampak muka bulat...


nampak tak apa yang jadi kat anak tudung tuu?? kena gunting atau tetas kan kat belakang dia....
ha, korang tetas sikit la kat belakang tuu...
sebab anak tudung yang korang beli kat kedai tuu agak ketat and bila pakai, nampak la muka tuu bulat...sebab anak tudung tuu ikut shape muka korang...

kalau nak try buat macam aku kata tadi, apa kata korang buat kat anak tudung yang murah dulu...try dulu tau....jangan buat terus kat anak tudung yang mahal, nanti kalau salah potong, mau menangis tak berlagu nanti....

gud luck k...
bubye....

p/s : maybe da ramai yang tau pasal benda ni, tapi tak pa la...aku nak post gak...maybe ada yang tak tau...


yang ni aku buat macam tuu la....

now we can eat nikon D90!

assalamualaikum...dan selamat malam.....
korang tau tak apa tuu D90???
ala camera DSLR tuu la...
yang remaja2 sekarang tengah gila2 kan tuu......
cantik ouh dia punya effect.....(sambil menongkat dagu and memikirkan bila la aku nak dapat sebuah DSLR macam tuu)

ahaha... berbalik kepada tajuk di atas...
eyh, boleh ka makan D90 tuu???
la, korang ni...aku yang tak pakai D90 tuu pun tau...boleh makan la....
korang try la makan....perghh....(macam pernah try je cik siti)...aku tak pernah try k.....sebab aku kan tak ada D90....

korang mesti tak caya kat aku kan....
hurm...ok..tak pa la....
nak merajuk sebentar....

--
--
--
5 minit kemudian....

tak percaya gak???!!
ha, tengok ni....

 ha, kan aku da kata...tak nak percaya sapa suh!!!

kek D90..sapa kata tak leyh makan???

p/s : tak dapat D90 pun tak pa la....asalkan dapat makan kek D90.....hehe

Monday, 7 February 2011

Green Hornet

assalamualaikum dan selamat malam kepada pembaca blog aku...
huhu...sekarang ni aku da agak jarang update aku punya blog...(eyh, jarang ka??jarang la jugak...daripada 5 entry satu hari..da jadi 1 entry)
sebab aku da nak exam minggu depan....bukan final ye....just exam end of module....carry mark utk final....
tadi aku gi Sunway Carnivall...aku ulang...sunway carnivall ya...bukan sunway piramid...
engatkan nak tengok GREEN HORNET...
macam best...
huhu...
tapi aku p tak kena masa la...
sedeyh2...
so, aku jalan2 ja la kat sunway carnivall tuu...
sambil merancang masa depan...
haha...
best ke green hornet tuu???
erm..tak pa la cik siti oi...minggu depan lepas exam, ang pi jalan2 la....kan ada cuti maulidur Rasul...
hehe...ok la korang...aku da nak gi bersihkan diri (ceewaahh..ayat tak leyh blah)
then aku nak study!...
bubye...

Sunday, 6 February 2011

GEGAR 1000 BLOG OLEH BEN ASHAARI


klik kat atas k....

"SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MENULIS dan MEMBACA BLOG!! ANDA BAGAIMANA??"

ini versi en.ben...
ehehe...
sekarang versi aku plak...
"aku sokong dunia blog dan aku suka sangat2 plus aku da addicted kerana aku suka menulis,membaca,mengintai,mengusha dan mengendap blog!! ampa macam mana plak???"


Tag Session: 25 Random Facts About Me~

assalamualaikum and a very good morning my readers...
haiya, cik siti da buang tebiat cakap english pagi2 yang hening lagi tenang ni...
tau la semalam tido kul 4 pagi....pastu da kena bangun kul 8.30 pagi...mau tak mereng otak cik siti...
actually r-5 aka ikan masin tagged me in his post...his ok..not her...because his name is Muhammad 'Afif....
sekarang ni aku still blur2...sebab si r-5 ni comment kat entry2 aku agak banyak....and thanks to him....panjang lebar comment dia...and i appreciate it a lot...
okok...
sekarang, kita berbalik pada topik kita...
25 random facts bout me...

- BMI aku average...(patut ka aku bagitau??haha)
- like to eat porridge so much...(homemade porridge okeyh!)
- lazy to read books...especially medical books....but now i've learn how to read more efficiently...(eyh, mana blh bagitau)
- like to drink cold water...
- i have chinese blood in my body...
- i've learn Physics in matriculation and taken medic in my degree...(aiyark..macam tak masuk ja cik siti oii....)...now i'm in first year....
- addicted to blog since December last year(2010)
- aku bukan seorang yang kreatif mahupun jiwang yang reti buat ayat2 yang boleh mencairkan seseorang...
- always cry when i'm not in a mood...
- easily get used to the surrounding
- always sleeping when everyone is studying...and studying when people are sleeping ( burung hantu la aku ni...)
- aku ni suka mandi...sehari paling minimum aku mandi 3 kali....and aku pernah mandi 6 kali sehari....sebab aku sensitip sikit....tak boleh kalau panas, mula la badan aku nak gatal...bukan gatal merela(orang kedah panggil)...ataupun gedik...penyakit gatal k..(eyh..ada ka??)...ada la....penyakit ni la yang aku maksudkan....klik sini..
- aku ni setia pada yang satu...
- tak suka kongsi2....barang aku adalah barang aku....bukan barang kau ataupun barang dia...
- aku ni kuat jeles....hahha...and sensitif...
- aku jenis tak kesah baju brand apa yang aku pakai...asalkan aku selesa...
- aku ni suka pakai yang simple...t-shirt ngan seluar slack...seluar jeans tuu kadang2 pakai la...
- aku tak suka pakai make-up....sebab?? sebab aku rimas...aku rasa muka aku berat sangat bila pakai make-up...aku just pakai pelembap, pencuci muka dengan bedak ja...
- aku tak takut jumpa doktor...
- aku teringin nak pergi New Zealand...
- aku pernah bercita cita nak jadi kapten kapal, angkasawan and scientist...
- aku seorang yang gila2...bukan gila sakit mental tuu k...
- aku teringin nak menunggang motosikal berkuasa besar tuu...style gila..
- aku suka makan buah oren..
- aku sangat2 cerewet kalau nak pilih kasut and makanan...


sekarang aku nak tag....


scarlett
+ Mr.O Life +
ninenov91
reality2fantasy
misz ella

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...