Wednesday, 27 April 2011

potong stim dowh!

assalamualaikum and a very good afternoon....
(dengan muka baru bangun tido)
baget nak tido sampai pukul 5 jap lagi....but, something had happened to me...

adakah......

" rumah aku terbakar?? " (mintak simpang la!)

sebelum aku cita apa yang terjadi kat aku....biaq aku cita pasal orang yang tengah chat ngan aku sekarang...budak ni member lama aku...sama2 study kat matrik.....dulu aku bergadoh ngan dia...sebab aku terasa ngan dia...dia macam ejek aku cakap english...maklumlah english aku hampeh sikit....then, dia tau yang aku terasa ngan dia, dia call aku and mintak maaf....then, sejak tuu aku ngan dia kawan macam biasa...tapi dia tak la duduk kat matrik tuu setahun macam aku.....sebab dia dapat tawaran kat akademi laut malaysia...mcm wow ja kan....

okok, berbalik kepada cerita asal....
aku terbangun dari tido apabila terima satu panggilan....(damn! bukan panggilan gi sembahyang la)...

panggilan telefon...
orang tuu cakap...
' saya dari kolej bla bla ( aku tak ingat sebab aku tengah mamun masa tuu )...awak ni siti fatimah kan ? '

ya la, saya la tuu....

pastu dia cakap lagi( suara dia memang tak blh blah..aku yang baru bangun tido pun terpaksa control suara sebab suara orang tuu romantik...hahahhahahahhaha)

' awak ni lepas SPM kan....' belum sempat dia nak cakap bagi abis,

TIDAK!!! umur saya da 20, apa plak baru lepas SPM.....

' la, ye ke...saya ingat awak ni baru lepas SPM...sebab saya dapat data mengatakan awak ni baru lepas SPM....'

dalam hati aku, (siapakah yang bagi data aku ikut sedap mulut ja)....

saya tengah amik ijazah sekarang ni....

'ouh, tak pe la kalau mcm tu....tahniah la sebab study ijazah...'


tuu la...senang2 pecaya data orang bagi...and damn!!!!!!! sapa bagi data aku tuu ha??? memang boleh menyebab tekanan jiwa kot.....kacau orang tengah tido.....haiya....tapi apa2 pun, thanks sebab GERAK aku dari tido..then aku tak boleh tido balik.....


manusia ni memang

manusia kalau tak kutuk orang memang tak sah....anggap diri tuu macam perfect sangat...tapi, bila kena batang hidung sendiri baru dia tau....
kalau sesuatu benda tuu tak terjadi kat seseorang, seseorang tuu tak akan tau sampai bila2 macam mana rasa dia....contohnya, bila orang dok kata buah strawberry tuu sedap...manis....kita yang tak pernah rasa ni, tau ka macam mana rasa dia?? manis macam mana?? sedap macam mana.....

bila kita dok kutok orang plak...'ei, anak si polan bin si polan ni suka keluar dgn laki'....'teruk nya anak dia..'...tapi ada tak ang tengok anak ang sendiri macam mana???rasanya lagi teruk la kot...dia dok menayang nama anak orang...anak sendiri tak sedaq lagi teruk.....

semua sikap ni dok ada kat taman2 umah aku....haish...aku da naik muak dengar....dok p masjid....dok pi surau...tapi bawak mulot kalah mercun bola.....semua anak orang punya perangai nampak terang2, tak payah pakai spek pn...tapi kalau anak sendiri....p antaq skolah agama....tapi mulot kurang ajaq daripada aku yang tak sekolah agama ni..tuu bek tak payah dok p skolah agama.....

ni semua makcik2 taman perumahan la......perangai makcik yang terlalu menjaga tepi kain anak orang.....paling aku tak suka duduk kat umah taman, sebab ni la.....kalau nak jaga sikit2 tak pa la...ni jaga sampai masuk dalam kain..tuu da melampau...rasanya nanti kalau aku nak beli umah, nak ja aku beli umah apartmen ataupun, beli tanah dalam hutan, buat umah sebijik....biaq tak dak jiran pun tak pa, daripada ada jiran dok bawa mulot sana sini.....

p/s : entry tak puas ati aku....

Tuesday, 26 April 2011

i found a dead body...

assalamualaikum and a very good evening to all of u....
my first question before i start my entry.... why people still wish good evening although it is at 8 o'clock at night???? i ask this question at my standard 5 english teacher...and u know what she told me??? because ' good night ' we used only we wanna go to bed....and i didn't ask much about it, because at that time it is not my standard to know all of that....but know, i want to ask you bout it....so WHY????


jom kita berbalik kepada dunia yang nyata.....as i stated above, i found a dead body today...when i doing my OSPE.....before this i already did a dissection for the cadaver(mayat).....but today it is different.....the body they put on the last table at the 'selekoh'....so, anyone that went there, will have shock!....da la cadaver tuu separuh ja badan dia....boleh imagine tak??? okok, macam ni la senang korang nak imagine, bayangkan badan manusia dipotong setengah antara kaki dan abdomen....dan dipotong lagi setengah, tapi kali ni antara sebelah kanan dan sebelah kiri....hahaha...gila weyh...memang spontan reaction la....member sebelah aku gelak ja kat aku....hahah....


then jumpa tangan plak....pastu kaki....haish...dugaan betul la.....

hip hip hooooraaayyy!!!

assalamualaikum and a very good afternoon, or should i say evening....
maybe u all already know that today is my last day.....i mean this is my last paper....and i've finish it just now....it so relieve man!! lega gila nak mampus...mampus pun tak gila macam ni...(merepek suda aku ni).....

aku nak cita sikit la...bengang sangat2 dengan lecturer ni.....although she give some hint to me, but she always scold me....i've mentioned to u all that this is the killer paper...because it not just the question, but the time is limited....korang akan dapat tau bila baca entry INI...memang lecturer tuu da di cop sebagai lecturer yang suka tengking2 student and bagi student down.....naseb baik la aku sabar dalam lab tadi...kalau tak, mau nya keluar perkataan2 yang tak elok di dengar....haish....

" U don't know the answer???ha??? u never be a doctor if u cannot answer this"

omg!! aku macam nak lempang je lecturer tuu...orang tengah concentrate nak jawab soalan, mai2 kat aku terus tolak aku then cakap macam tuu kat aku.....DAMN!!!

menanges gak aku kang.....


then, semalam aku ternampak status ni....ada orang nak dapat myvi ngan DSLR sebijik......hahah....nak tau sapa?? jom tengok NI....

blogger ni la akan dapat kereta sebijik....walaweyh......confirm pink punya la kereta dia....hehe....

Monday, 25 April 2011

esok merupakan hari terakhir untuk aku...

assalamualaikum and a very good afternoon....
hidup aku kini kembali seperti dulu....setelah harapan palsu yang diberikan....aku tetap kembali seperti aku yang dulu....aku yang tidur pukul 4pagi....bangun pukul 12 tgh hari....aku yang sangat stress...
tapi itu hanyalah sementara....ia akan berakhir esok!! weeeee!!!!!!!!!!
i'm so happy with that...walaweyh...esk OSPE.....the most killer paper that will end everything......yeah..memang aku struggle gila2 la....sebab OSPE ni carry mark kot....kalau2 masa paper last week tak jawab betul2, so, OSPE la yang membantu....OSPE ni, kau hafal and kau ingat, confirm boleh jawab.....tapi kalau kau hafal saja...tapi tak ingat, langsung tak da guna....

ok, dalam OSPE ni, 6 module di gabungkan menjadi satu.....Personal and Professional Development, Clinical Science, Human Genetic, Infection and Immunity, Mechanism of Disease dan yang terakhir Musculoskeletal......

bayangkan semua module yang aku senaraikan tuu aku jawab satu module satu hari, tapi kalau OSPE semua digabungkan....so, bayangkan la, pecah ka tak kepala nak hafal 6 hari punya subjek yang kesemuanya keluar dalam hari yang sama.....OSPE ni ada stesen2.....setian stesen satu soalan....tapi ada la anak2 soalan tuu... ada 29 stesen, dan diberi masa 4 minit satu stesen....mau tension aku dibuatnya.....

yang paling banyak stesen, module musculoskeletal....module yang korang kena hafal, muscle...bone....nerve...vein.....mmg killer betul la....10 stesen untuk module ni...dan infection immunity yang korang kena hafal nama bacteria, virus, parasite, stain yang digunakan....yang tuu 9 module......


ok la kot penerangan aku....aku nak sambung study....

Saturday, 23 April 2011

maria elena n anwar hadi

assalamualaikum and a very good2 night to u....yeah..to u who is reading this entry.....
ok, perasan something tak? or maybe i should say, did you realize something? no???
you didn't realize anything?? hye, tak perasan ka aku ni tengah speaking...sejak dari minggu lepas lagi....sila lihat entry ni....


nak tau something yang aku belum bagitau korang lagi tak??? semua buffered earning aku da jadi metered earning.....actually not that i wanna told you.....i wanna told u this.....




sejak aku selalu dok usha anwar hadi punya video, sejak tuu aku try nak speak in english....tapi tak menjadi....then, try usha maria elena punya video plak....pergh...english dia memang power la...what i mean is, how she talk....maybe some of you think that it's like OVER...but for me, i think she helps me a lot when i wanna using english in my blog...(walaupun tunggang langgang macam tongkang pecah, at least i try)...memang la kita kena memartabatkan bahasa melayu...but, bahasa2 lain pun kita kena cuba guna....bcause, we are not actually only the human being lives in this earth....i mean the malays.....so, pandai2 la adapt.....


how she speak....AMAZING ok! korang boleh ka buat macam dia buat??? yang korang tau kutuk2 dia ja....kalau tak suka, diam2 sudah la....korang tuu sapa yang nak kritik dia teruk2??? pengkritik terkenal kah??


tuu je la kot....memang anwar hadi and maria elena inspired me a lot k...

Friday, 22 April 2011

Xperia X8 Vs DSLR

assalamualaikum dan selamat petang...
ni adalah entry kedua aku untuk hari ni...al maklumlah, just one more paper to go which is OSPE...apakah OSPE??? u really want to know?? practical in the lab....it is the simple words that will make u understand what is OSPE....simple word, but the hardest paper to answer....u actually must see by the microscope the specimen...seeing the dead body without their legs or hand...or maybe u just see their hand only....so scary.....


actually i wanna ask u as my readers about what i'm goin to buy.....
Xperia X8 or maybe DSLR???


eyh, ni kek la...


yang ni baru betul DSLR...


kek lagi....hahah

mana satu jadi pilihan hati?? i really wanna both...but i have to make a choice....hurm....
aku punya fon da nazak teruk da tuu..tinggal hari nak kebumikan ja....haish..tapi DSLR pun best gak......warghhhh!!!!!! but i thing fon is important....if DSLR, tak da masa la plak nak pakai nanti....what do u thing????

aku baru tau yang prince william ni.....

assalamualaikum and a very good afternoon.....

my entry today is......i just know about prince william profile...haha....baru search semalam je....then search pasal adik dia.....prince henry.....then pasal princess diana.....sekarang baru la aku tau asal usul diaorang.....setelah sekian lama orang dok bercerita pasal benda ni....huhu
then,  i think that prince william is a handsome guy....but not really la.....macho ja kot...hahha...
k la...nak gi makan KFC jap.....lapa2....


blogger otai...siapakah?

blogger otai??whose that pokemon?? eyh salah2....whose that person calling their self as BLOGGER OTAI??? what ke hek ja aku rasa...
ok, first of all, i would to say, assalamualaikum and a very good morning....
aku bukan baru bangun....aku baru nak tidur k.....study punya pasal....aku ada terbaca satu entry ni, pasal blogger otai da jadi dewa, something like that la entry tuu....then terus aku nak buat entry pasal blogger otai.....sapakah mereka??? biar sapa pun mereka, ada aku kesah?...
diaorang bukan bagi duit kat aku pun....just nak promote blog aku?? tuu memang mustahil...sebab kalau da di cop sebagai blogger otai, diaorang ni langsung tak kesah apa yang berlaku....diaorang just pentingkan diri sendiri...most of them like that...but not meat that all of them ok...jangan salah tafsir plak k....nanti aku kena band plak....pastu kalau blogger otai(otai la sangat kot), mesti wat entry pasal blogger yang suka dok kutuk2 blogger otai...(ok, apa yang aku merepek ni??)....


hye, u...yeah you that the one whose wearing BLOGGER OTAI title, who are u??? when u first time start blogging, u also just like us (blogger picisan)......then, bila da bertahun jadi blogger, baru nak jadi blogger otai...so, RESPECT too.....lain la kalau anda2 semua tuu mula2 jadi blogger, da di tauliahkan pangkat blogger otai.....tak kan....so, tak payah la nak wat serupa diri anda tuu seorang dewa...or whatever u wanna us to call u.....


i apologize if anyone of u 'terasa' ( aku da malas nak buka kamus dewan bahasa dan pustaka )....aku cakap ni, berdasarkan pengalaman....aku bukanla blogger otai...aku hanya blogger cipisan yang tepi jalan....ala, macam sampah ja.....belum tentu orang nak pandang sebelah mata....2 belah mata apa la lagi kan....kecuali la orang majlis pembandaran.....hehe....ok la....nak tido da..esok exam...i mean pagi ni....

p/s : entry yang ntah apa2...sorry to say....aku merepek pagi2 buta..dan meluahkan perasaan....

Thursday, 21 April 2011

aku da berCERAI

assalamualaikum dan selamat malam....
erm...kat mana nak start ni eh...aku gi makan chicken grill...agak tak sedap....
pastu aku tulis blog....

ok, aku start dari first k...aku sebenarnya dalam masa 4 hari yang lalu, aku da 'kawen' ngan empat Mr.....aku bagi nama Mr. Genetic, Mr. InI, Mr. MOD and Mr. Musculo....start hari isnin aku kawen dengan Mr. Genetic..pastu pukul 12 tgh hari aku jatuhkan talak 5 kat dia...then, aku terus kawen dengan Mr. InI (tak tunggu 'iddah da....tunang pun tak sempat)....sama jugak macam Mr.Genetic, aku ceraikan jugak....talak 9...pergh, Mr. InI ni memang tak bagi can langsung....ish.....sama jugak dengan Mr. MOD dan Mr. Musculo, masing-masing aku jatuhkan talak 10 dengan 15....pergh makin tinggi talak aku bagi kepada setiap Mr. yang kawen ngan aku tuu.....hari ni aku da tak nak kawen ngan sapa2 da....nak rehat sebentar bersama Blog...



sorry la kalau korang terpikir bukan2....ni yang sebenarnya berlaku....


korang mesti tak paham kan apa yang aku merepek ni......sebenarnya semenjak hari isnin yang lalu (ceewaahhh..ayat langsung tak leyh blah)....aku ada Final Exam...Final k...bukan Early or whatever yang tak penting..benda ni penting sangat2....semakin hari berlalu, semakin susah soalan....tapi kan, banyak je dari past year question..and banyak jugak soalan baru....huhu....yang talak aku bagi tuu bermakna, kesusahan yang aku alami....semakin tinggi talak tuu, semakin susah la ia...(ang ingat nak buat hypotheses ka ha??).....biar la...aku nak adaptasikan apa yang aku belajar.......


hari ni, abis sudah la paper-paper yang KILLER!...HOORAY....tapi minggu depan ada ospe...paling aku tak suka.......Y_Y.....

apa2 pun, kepala aku da ringan sikit la......

Wednesday, 20 April 2011

BEN ASHAARI suruh teka harga durian ini !


assalamualaikum dan selamat malam....
ok, untuk me'release' kan tension, aku join segmen ni....
berapa berat buah durian yang dalam gambar kat page Ben Ashaari....
erm...kalau kat kedah, besar tuu dalam RM 12 sebiji....
tapi tuu mesti ben ashaari beli kat putrajaya(ntah la)......kemungkinan besar akan lagi mahal.....
kalau masa bapa aku beli plak, RM14 sekilo...
erm....

aku agak2 je la ye....RM25 sebiji....

apa2 pun cik siti da join...

p/s : terus lapar durian....

Tuesday, 19 April 2011

cik siti nak bercuti!!

assalamualaikum and a very good evening....
bercuti kat mana cik siti??




aku nak bercuti dari berblog la......
fed up da ka cik siti ngan dunia blog ni??
tak dak pasai la aku nak fed up....
aku nak study la.....minggu ni exam....walaweyh.....
aku rasa kali ni memang aku study betul2...so, kalau nak dapat result teruk memang aku kecewa sangat2...tapi aku rasa puas...sebab aku da study bersungguh sungguh...
^_^

Sunday, 17 April 2011

burung hantu bertukar jadi panda....

assalamualaikum and a very good morning....
aku baru abes baca entry ni...bra kena curik......
macam what ke hek ja kan....budak plak tuu yg curik....haiya....apa nak jadi ni....
apa kena mengena bra ngan panda???
cuba teka tengok.....

langsung tak dak kena mengena k.....
haha....
aku nak tulis sal aku jadi panda.....
burung hantu bertukar jadi panda....
walaweyh..mcm mana tuu??ada magic ka apa??
tak pun maybe gene mutation agaknya (haha..concentrate sgt la tuu ngan human genetic)....
gila ar weyh....semalam tido kul 6.30pagi....i mean this morning....then, wake up at 9.30am..mau tak bengong pala aku.....
mata pun da jadi cam panda.....
sesungguhnya semalaman aku menjadi burung hantu...bila bangun dari tidur ja terus jadi panda....dengan mata tak boleh bukak...(then mcm mana aku tau aku jadi panda??)
tipu2.....aku buka mata sikit la....mengintai cermin....tgk muka mcm mana.....
credit to baju2 yang ada dalam baldi aku basuh kul 5.30am....then mandi plak...pagi ni aku ada pnyakit osteoporosis....sakit belakang gila nak mampus...(aku tak mampus lagi k)
mcm2 hal betul la....

p/s: terasa macam nak tdo balik je....

1st Lucky Draw By Yuyue

assalamualaikum dan selamat malam......
kembali kepada kehidupan yang normal........haha...
aku baru je abis MUET pagi tadi.....lega gila....
so, now i'm doing my revision...(walaweyh..takkan tuu pun ang nak bagitau??)
so what?...biarla...
memandangkan aku da study bagai rak malam ni(rak la sangat)...so, aku nak rehat sebentat bersama kit kat...haha..tak la...aku nak join lucky draw dari yuyue...ni buka yuyu zulaikha ye....lain2....
aku da ditag oleh nan si blogger siput......haha..jangan marah ye nan...nanti cepat tua...hehe
memandang kan da kena tag...so, apa lagi..join je la bagi memenuhi masa lapang....


sapa2 nak join, sila la klik link di atas tuu ye...
aku baru kenal je yuyue ni....
baru nak berjinak jinak la dengan dia....so, aku mulakan dengan menyertai lucky draw dia....weee....
yuyue ni suh tag org...tapi dia bagi nasihat..kalau malas nak copy paste link tuu....just bagi tau...

aku tag semua yang baca entry ni....so, sila la join lepas anda baca entry ni ye......

k la...aku nak sambung balik study.....

Friday, 15 April 2011

Giveaway From Moscow By MiSzLuLLaBy

assalamualaikum and avery good afternoon....
yeeehhhaaa...da lama cik siti tak join giveaway...so, hari nak join la.....
giveaway kali ni dari MiSzLuLLaBy....
ataupun nama singkatan dia ML..ML ni study kat moscow...bukan rakyat Moscow k....dia study medic kat sana...and ini tahun yang terakhir dia....
ok, kepada lelaki2 diluar sana, sebagai peringatan la ye...dia da bertunang...so,korang jangan kacau lebih2 plak.....

memandangkan dia ni student kat Moscow...so, dia nak bagi hadiah dari moscow la...takkan dari UK plak kan....hehe...

sapa2 nak join, jom klik SINI...
so, sekarang cik siti nak tag 5 orang seperti yang diminta ML....

hope korang join k...penat2 aku tag korang2 ni...heheh...

good nite world

ok,as usual..i mean for this miserable week...i would like to say good night world at 5.45 in the morning....
maybe u all that did not read my previous entry, you would say i'm crazy...or maybe 
"what the hell are you talking??"
ataupu yang ni..
"apo bondo la ekau mropek pogi2 buto ni??"
(actually i didn't know how to speak in 'loghat nogori')
harap dimaafkan ye kalau ada silap..hehe..
i'm taking MUET this saturday...except speaking....the paper for speaking i've already done it last wednesday...so it's a relieve for me....now, i'm wanna concentrate on my papers for the finals which  being held on monday (18 April 2011)...
cannot stand of this pressure quiet longer.....rasa macam nak cepat je abis exam ni (study pun tak abis lagi...ada hati plak nak kata macam tuu)....
ok fine..aku study bagi abis dulu...then baru aku cakap macam tuu k...
so, aku chow dulu....lepas Subuh, baru aku tidur....gonna finish my reading first....(pintu rezeki tertutup la cik siti oii...)
sorry to say la...aku memang tak boleh study pagi....which is dalam pukul 7 hingga kul 11 pagi....tuu kalau aku study seriously i will yawn million times....hahha....time aku belajar, tengah malam....sampai Subuh..itu pun kalau berkemampuan la....

p/s : Nescafe will never work for helping me to stay up...it can help me to have a fever at the next day.....^_^

goin' CRAZY

good morning u guys...ops not guys only...girls also yea....
actually this entry i would like to post it in the afternoon.....but, there's problem with my internet connection at my hostel...(kantoi la tak bayar broadband)...why i'm saying good morning instead of good afternoon or good evening....now, i wanna revealed my secret which is.....jeng jeng jeng....
i'm wake up in the afternoon actually...thanks to my study week that been held this week..it help me to be an owl...sebab apa??? sebab burung hantu kan tido siang...and berjaga tengah malam....haha.......at the end of the week...i feel like i'm going to be a crazy girl....stay up until 4 am....wake up at 12-2 in the afternoon...crazy what....

berbalik kepada dunia yang nyata....kenapa aku tetiba speak in English???
sebab aku kena amik MUET....
apa itu MUET??

M = Malaysian's
U = University
E = English
T = Test

semua student yang nak amik degree, kena amik MUET k....and sapa2 yang nak graduate plak at least band 3....
MUET ni boleh repeat.....
actually this is my second time repeating MUET....macam annoying ja kan....sebab first time dulu aku main2....then i got Band 2....so, padan la muka aku....haha....

gila la weyh nak ingat semua benda....hopefully apa yang aku baca, tak hilang la dari akal fikiran aku untuk bila2....i'm so tired living this life....
kadang2 aku da rasa fed up....rasa give up....
tapi bila aku pikir family, susah untuk aku give up so easily....
tuu la cabaran anak sulung....banyak ouh tanggungjawab yang aku kena pikul.....

p/s : going back to study....Y_Y

Tuesday, 12 April 2011

Perhatian Kepada Myvi Berwarna putih (take serious)

We are looking for a White Myvi, with Passo bodykit. WQH 545. A boy from Klang..
kalau sapa2 ada ternampak..sila hubungi pihak polis berdekatan...terima kasih!..
update..

My friend was killed last Saturday at Batu 3 Federal Highway(langgar lari case)

I am looking for a White Myvi, with Passo bodykit. WQH 545. A boy from Klang.
caught on CCTV during d accident..

Please spread the words. Looking for the one who killed my friiend.
Please spread this.

Thank You.. sape2 yg familiar..with the plat number..

please let me know.0126247858. tq


aku copy benda ni dari SINI...
so, tolong ye sebarkan....

lagi besar lagi nikmat II

yeah..sesudah balik dari jumpa dekan, aku terus tido....
aku baru ja lepas makan...so, aku nak melengkapkan apa yang tak lengkap dalam entry aku sebelum ni....

ok, apa yang aku nak maksud kan dengan "lagi besar lagi nikmat" adalah......
jeng jeng jeng...
--
--
--
--
--
--
pang!!! amik kau kena pelempang ngan aku....nak cakap ke tak nak??
okok...aku cakap sekarang...
korang rasa pakai baju ketat tuu seksi??? bagi aku, pakai baju ketat tuu la seksa...betul tak kaum2 perempuan sekalian????korang pakai baju ketat untuk apa??untuk tunjuk badan korang kat laki....tapi selesa ka???daripada korang membazir duit beli baju mcm tuu, baik korang tak yah pakai baju....maksud aku kat sini, orang yang pakai baju ketat dengan orang yang tak pakai baju, sama ja....
lagi besar baju tuu lagi nikmat ok....sebab, kalau korang berpeluh tak la nampak...betul tak??
kalau ada angin plak time tu, senang je angin masuk....
perghhh..nikmat kot....tapi jangan la pakai baju yang terlalu besar sampai bila pakai pun terlondeh sana sini...
bukan takat baju ja....kalau rumah plak..tak ke lagi besar rumah tuu lagi nikmat...alahai..macam2 la kalau yang besar lagi nikmat....mana best kecik2 ni.....tak nikmat langsung...hhaha..
so, kesimpulan nya kat sini...otak aku berwarna merah dan otak korang kaler kuning....
^_^


lagi besar lagi nikmat

assalamualaikum dan selamat awal pagi...
walaweyh...awalnya aku bangun...
ari ni ada perjumpaan ngan dekan lorh....ngantok lagi ni....
esok da la ada MUET....aku malas betul la....
tajuk entry pagi ni memang agak terbeliak gak la kalau aku baca pun kan.....
aku dapat idea ni masa aku tengah mandi tadi....
ha, apa korang pikir tuu???
well tuu memang lumrah la kan...lagi besar lagi nikmat...
nak tau tak apa yang aku maksud kan???
adakah otak aku kuning?? ataupun otak aku sememang nya kaler merah...
lepas aku balik dari jumpa dekan...kita sama2 saksikan ok.....
so, tunggu la ye entry aku yang satu lagi jap lagi....
^_^

(ada gak yang aku pelangkong aku jap lagi....lariii dulu la ye...)

Monday, 11 April 2011

amazing HOUSE

assalamualaikum dan selamat petang...
petang la kot..sebab jam aku tunjuk pukul 4.45 pm...takkan pagi plak...ish2..
korang pernah tengok tak rumah yang pelik??
nak tgk tak beberapa gambar rumah pelik??

 kalau tgk umah kat atas ni, rumah di terbalik....pergh...macam kena tsunami plak.....agaknya, macam mana la structure dalam dia kan....




Sunday, 10 April 2011

malware?? how to remove it?

malware?? macam mana nak remove?? korang pernah tak ada problem macam ni????
baru- baru ni blog aku terkena benda ni...orang panggil MALWARE....

korang boleh nampak tak gambar ni???
kat sini aku nak bagitau cara-cara nak buang malware ni....kalau sapa2 yang tak berapa nampak gambar ni, meyh aku bagitau...korang nampak tak kat atas tuu ada petak hitam...ada 2....sebelah kanan n kiri,....
yang sebelah kanan tuu blog yang ada malware...sebelah kiri plak link blog korang(itu kalau blog korang la yang terkena malware)...
ok, macam mana nak buang?? korang take a note link blog yang sebelah kanan tuu.....then, korang masuk blog korang....pergi kat dashboard k...
then korang klik manage....yang macam dalam gambar atas tuu...
then akan keluar senarai blog yang korang follow....then korang cari link blog yang tadi aku suh korang take note tuu...then pergi kat setting.....kat situ la korang akan jumpa stop following this site...
macam kat atas ni....

yang tuu je la kot....so, harap2 benda ni boleh tolong korang la ye.....
^_^
jangan biarkan hidup anda diselubungi MALWARE!!!
hehe

Saturday, 9 April 2011

Cream Puff

assalamualaikum dan selamat malam....
cream puff ok tajuk aku hari ni..bukan powerpuff girl mahupun curry puff....
tapi sebelum tuu aku nak cerita sikit pasal semalam...
apa terjadi pada aku semalam???
accident??? ouh...nehi nehi...
sebenarnya semalam adalah hari terakhir untuk kelas hubungan etnik....
korang semua mesti tau kan sal kelas ni...sebab semua Universiti dalam Malaysia ni wajib ada kos hubungan etnik...lecturer aku tuu baik sangat...nama dia Puan Rozmel....hari last kitaorang dengan dia, dia belanja kek Resepi Rahsia....perghhh....blackforest lagi sedap daripada chocolate indulgence ok!
hahah
marah plak cik siti ni....setiap orang ada taste diaorang sendiri....susah la kalau semua orang taste sama ja...tak dak variety langsung....BOSAN!!
lepas abis kelas, aku balik hostel...terus tido.....lama gila aku tido...sebab malam tuu aku study sampai kul 4 pagi.....sungguh tak ku sangka (blah la cik siti oii)....
apa2 pun nasib baik boleh bangun pagi tu untuk pergi kelas.....

malam tuu plak kolej aku ada event...
Fiesta Aspirasi Seni dan Usahawan AUCMS 2011...
so, malam tuu ada jemput Aliff AF (berapa ntah)...Khai, Rosma and Lan Kristal....
pstttt....dengar cita la kan....Dato' Zainuddin (CEO AUCMS) abiskan RM100,000 jugak la untuk menjayakan majlis tuu...
walaweyh...dato', baik dato' tolong sponsor saya belajar lagi bagus...ish2....
apa2 pun memang best la malam tuu....

ops, terbabas dari tajuk sebenar plak...
ok, hari ni aku balik umah aku...
aku terasa macam nak makan Cream Puff..
korang tau ke apa itu cream puff??
ala, benda tuu bulat2....comel jerk..macam cokodok....cuma yang ni putih sebab letak clorox....haha...ok, aku tipu korang....
ha, ni la cream puff....

senang je wat dia....

bahan-bahan....
1 cawan tepung gandum
3 biji telur ayam(bukan telur itik ok)
1 cawan air
2 sudu besar mentega
secubit garam

cara-cara membuatnya...
masukkan mentega dan air kedalam periuk....masak sehingga mendidih
masukkan tepung, gaul sehingga sebati...
tutup api tau!! nanti hangit plak...
then masukkan telur (3bijik) sebijik demi sebijik.....
gaul sampai sebati.....
pukul telur putih di dalam mangkuk berasingan( untuk celop sudu tak nak bagi melekat bila letak adunan atas dulang pembakar)
gunakan sudu untuk meletakkan adunan ke atas dulang pembakar....
sebelum tuu sapu la mentega kat atas tuu tak nak bagi melekat...
sebelum masukkan dalam oven, panas kan dulu la ye oven tuu...then bakar...
(aku pakai microwave, then set kat cookies...so aku tak tau la brp suhu dia...hehe)...

inti dia plak, korang boleh wat custard...tapi aku lebih suka letak cream....

mentega(ikut suka banyak mana pun)...dan gula kastor...pukul 2 adunan ni sampai kembang....
then boleh la makan...

p/s : aku tak suka beli cream puff kat kedai...sebab TAK SEDAP!!!!!!!!!  better aku wat sendiri.....tak sampai 1 jam pun nak wat dia...sedap pun sedap....nak letak cream banyak2 pun tak kesah....

Wednesday, 6 April 2011

i HATE the mulut orang PANDAI lepas exam!

assalamualaikum dan selamat pagi....
seperti korang sedia maklum, hari ni aku exam....
semalam aku study bagai nak rak....(bukan rak buku mahupun rak kasut ye)
buat exam tadi,badan aku panas semacam...haish...takkan perah otak sampai macam tuu skali kot???aircond ka yang rosak ataupun aku sendiri yang da tak reti nak bezakan panas dengan sejuk????
ok, apa yang aku nak bagi tau.....apa yang aku baca + concentrate tak masuk pun untuk soalan essay....benda yang aku just pandang dengan sebalah mata plak yang masuk...ish2....memang soalan dia tak boleh diramalkan....soalan yang tak jangka akan keluar, keluar....8 markah plak tuu....
tension benda tuu satu hal...ni plak dengan member2 aku...
ok fine kalau korang da hafal semalam benda2 tuu...
pastu sembang bagai nak pecah mulot pasal exam tadi....dok check jawapan plak...
haish....susah betul mcm ni....
kalau ya pun korang tuu pandai, boleh jawab semua soalan dengan betul, tak boleh ka duduk diam2?? tak pikir ka yang oranng lain (iaitu aku) yang tak menghafal BRACHIAL PLEXUS tuu!!!
be a selfish ya.....
DAMN!! i hate the mulut orang pandai cakap lepas exam....

Tuesday, 5 April 2011

saya sangat tepu!

aku sangat tepu..bukan tepung mahupun tipu ok...
study...study...and study.....adeyh...penat ouh nak ingat.....
da tak leyh masuk da aih....
tak pa la...baca ja...
masuk tak masuk, len cita....asalkan aku cover semua....

betul ka apa yang aku tulis tuu???
salah2....paham itu wajib...wat pa baca kalau tak paham n tak masuk....
paham walaupun sikit is better daripada tak paham langsung...
betul tak???
so, tak la kecewa or frust menonggeng sebab menyesal baca tapi tak ingat apa yang baca....

p/s: ayat aku tunggang langgang..sorry la....tak leyh pikir nak susun ayat yang cantik sebab pala dok pikir exam esk ja.....huhu

cat to the rescue!!

assalamualaikum dan selamat tengah hari....
'awalnya' aku bangun hari ni....nak tau tak aku bangun kul brp??
aku bangun kul 1 tgh hari....hahha...ok la tuu...sebab semalam pun aku tido kul 4 pagi....
lepas bangun aku terus mandi dan makan.....
then aku study sikit....pastu baru aku update blog....
hari ni aku tak dak kelas...kelas cancel...yeeehaaa!!
apa yang aku nak tulis ni cita da lama....eyh, tak la lama sangat....hari ahad ari tu...masa aku ada kat umah.....

anak kucing aku dia terjun ke umah jiran belakang umah aku....(terjun untuk bunuh diri ka??)...tak2....dia bermain main di tepi pagar...tiba2...dia terjatuh....
mak dia boleh tengok ja anak dia kat pagar tuu...
ish2....
mula2 aku pakai baldi yang diikat dengan tali...tapi kucing tuu tak masuk dalam baldi tuu pun.....haish....lama gak la tunggu anak kucing tuu nak masuk....


okok...sebelum aku teruskan, aku nak bagitau yang umah jiran aku tuu rendah sikit dari umah aku...so, susah kalau aku nak panjat pagar belakang umah aku tuu...actually jiran aku memang tak dok kat umah tuu...so, umah tuu kosong ja la...

sambung balik cita, aku pun terpaksa la pegi kat depan umah jiran aku dan panjat pagar umah dia.....nasib baik tak da orang kat situ...kalau tak, aku di cop PENCURI....hahha...da la perempuan plak tuu...panjat pagar serupa macam laki....kalau orang tengok, confirm reject aku sebagai menantu....huhu....

at last, boleh gak amik anak kucing tuu....masa nak amik anak kucing tuu, adik dia, pun mcm nak ikut kakak dia terjun gak...haish.....nasib baik dapat diselamatkan....kalau tak, yang tuu pn akan aku selamatkan....hehe

tuu ja kot yang aku nak cita....
^_^
nak gi carrefour jap....

Monday, 4 April 2011

koleksi perfume selama 4 tahun

assalamualaikum dan selamat petang....
sorry sebab agak lama tak update blog....(lama ka??)
baru 2 hari...hehe...
hari jumaat hari tuu ayah aku selamat sampai ke Malaysia....
then dia pergi Langkawi ngan mak aku hari sabtu berikutnya....pergi honeymoon ka???haish...tak de la...dia pergi tengok atok aku sakit masuk wad....
aku dapat jumpa ayah aku, malam sabtu....
aku tanya la ayah beli apa...
dia jawab, perfume....
adeyh....perfume lama pun ada lagi...ni dapat lagi perfume...
aku ni busuk sangat ka yang dia asyik beli perfume....

nak tengok tak perfume yang dia bagi kat aku??
 yang ni perfume 1st dia bagi....nama perfume ni " flower by kenzo "
 yang ni plak 2nd perfume dia bagi... " Miss Dior Cherie "
yang ni plak, baru tahun lepas dia bagi...." BLV "


n the last but not least, " le bouquet absolu "(limited edition)

aku paling suka yang 1st dia bagi....sebab???
sebab perfume tuu tak kuat sangat bau dia...soft je....plus, botol dia cantik...lain dari yang lain....
yang baru dia beli tuu pun wangi jugak....
kesimpulannya, ayah aku memang suka beli perfume untuk anak2 dia....

p/s : saya sayang ayah saya...^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...